Ommøblering

VidiBlogg har ommøblert etter å ha lært mer om lesbarhet på nett. Binkas artikkel på dette temaet anbefales på det varmeste til alle bloggere.

Den største endringen er at høyremargen er borte. Selv i duse farger var den et forstyrrende element som dro ned lesbarheten. En del av innholdet var praktisk for min egen del, men statistikken viser at svært få benyttet seg av den. Innholdet som fantes i høyre marg er derfor nå å finne i en utvidet fotnote helt nederst på hver side.

Tekstfargen er også tonet ned noe for å redusere kontrasten for øyet og hovedteksten er flyttet nærmere sentrum av skjermen.

Håper dette bidrar til bedre lesbarhet!

2 kommentarer:

  1. Kjempefint at du fant inspirasjon i innlegget mitt! Hadde vært kult om du kunne lagt ut et screenshot av hvordan det så ut før også. :)

    SvarSlett
  2. Hei! Takk igjen for et inspirerende og veldig informativt innlegg. Det meste av webdesigntips der ute er veldig drevet av kommersielle hensyn, som er mindre viktig i en non-profit blogg.

    Ble litt rotete i fotnoten, tror jeg skal organisere de i 6 bokser over to linjer i stedet for 3 bokser, men det får bli når jeg får tid og ork til det :)

    Ta en titt på http://planbnorge.blogspot.com/ som viser hvordan det så ut tidligere. Dette er en tidligere inkarnasjon av mitt bloggeprosjekt som jeg nå bruker til å teste designendringer før jeg implementerer dem her, og ligger nå inne med koden VidiBlogg hadde for ca. 24 timer siden. Twitter-feeden og bloggrullen vises ikke, men de så ut som de øvrige elementene i høyremargen.

    SvarSlett