Hjem

Hør på meg, vær så snill. Du er som meg, en homo sapiens. Et klokt menneske. Liv, et mirakel i universet, oppstod for rundt fire milliarder år siden, vi mennesker for bare 200.000 år siden. Likevel har vi greid å forstyrre balansen som er så essensiell for alt liv. Hør godt etter til denne ualminnelige historien, som er din, og bestem deg for hva du vil gjøre med den.

Sitat: Introduksjon, Home (2009)

I millioner av år tok naturen karbon fra atmosfæren, lagret den i jordas indre og gjorde med det vår eksistens mulig. Jorda ble ditt, og mitt, hjem. Men de siste tiårene har vi fiklet med balansen som gjør jorda til et velkomment hjem. Vi har sendt mye av karbonet tilbake i atmosfæren. Resultatet, klimaendringer, er allerede reelt for store deler av verdens befolkning. Hvis vi ikke handler, raskt, kan jordkloden bli et mye vanskeligere hjem å holde hus i.

Yann Arthus-Bertrands gratisfilm Home visualiserer vår tids viktigste budskap med fantastiske bilder og musikk. En enestående reise gjennom jordas biologiske mangfold og hvordan våre handlinger utgjør en trussel mot balansen som gjør dette mangfoldet mulig.

Se, del og bestem deg for hva du vil gjøre med den.Mer informasjon:
Home – se hele filmen (93 minutter) på YouTube
Home – offisiell hjemmeside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar